Bostik

Bostik Born2Bond™

Anaerobe lijmen

De nieuwe generatie anaerobe lijmen van Bostik Born2Bond™ zijn ideaal voor bevestigings- en afdichtingstoepassingen zoals schroefdraadborging, pijpafdichtingen, vloeibare pakkingen en cilindrische assemblage. Het zijn één component lijmen die uitharden in contact met metaal en bij afwezigheid van zuurstof. Deze lijmen zijn uitstekend bestand tegen trillingen, schokken, chemicaliën, oliën en hoge temperaturen. De producten met een hoog losbreekkoppel zijn tevens geschikt voor zware constructiescenario’s. Ze zijn hiermee een betrouwbaar alternatief voor traditionele mechanische bevestigingen.

 

Duurzaam, zonder afbreuk aan prestaties

De anaerobe lijmen van Bostik Born2Bond™ zijn speciaal ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en veiligheid op de werkvloer. De lijmen bevatten geen oplosmiddelen en er zijn tevens NSF gecertificeerde versies. Daarnaast is een White Label (WL) productlijn ontwikkeld zonder CLP-pictogrammen om de werkomstandigheden te verbeteren en daarmee de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) van de blootstelling aan gevaarlijke stoffen te vergemakkelijken, zonder  afbreuk te doen aan de hoogwaardige prestaties van de lijmen.

 

Meer lezen

In ons assortiment:

Schroefdraadborging

Schroefdraadborging

Borgmiddelen voorkomen dat mechanische bevestigingen (bouten, moeren) loskomen onder invloed van trillingen, schokken, uitzetten/krimpen. Ze voorkomen ook corrosie en dichten tegelijk af. De lijmen zijn beschikbaar in verschillende sterktes.

Cilindrische  assemblages

Cilindrische assemblages

Deze producten zijn zeer geschikt voor borging van cylindrische assemblages; verbindingen van naaf en as. De lijmen zijn beschikbaar in verschillende viscositeiten en sterktes.

Pijpafdichtingen

Pijpafdichtingen

Anaerobe lijmen bieden een betrouwbare manier om schroefdraden af te dichten, voor buizen die gebruikt worden voor transport of in zowel pneumatische als hydraulische systemen. De lijmen zijn beschikbaar in verschillende viscositeiten en sterktes.

Vloeibare pakkingen

Vloeibare pakkingen

Vloeibare pakkingen bieden een flexibel en duurzaam alternatief voor voorgevormde afdichtingen, zoals een pakking die de ruimte tussen 2 oppervlakken opvult om lekkage te voorkomen. De lijmen zijn beschikbaar met verschillende sterktes.

Meer over

Bostik

Bostik is één van de grootste lijmproducenten en internationale marktleider in lijmtechnologieën. Bostik lijmen zijn in ontelbare toepassingen terug te vinden bij de fabricatie en assemblage van producten binnen diverse sectoren zoals de automotive, luchtvaartindustrie, railway en ook in de bouw.

Bostik heeft via hun moedermaatschappij Arkema, een bekende fabrikant van speciale chemicaliën, toegang tot een wereldwijde volledige toeleveringsketen, inclusief innovatieve grondstoffen, duurzame inkoop en energie-efficiënte productiemogelijkheden. Dit stelt Bostik in staat om hun productenpakket voortdurend uit te breiden. Naast anaerobe lijmen van Born2Bond levert Mavom ook de cyanoacrylaat lijmen van Born2Bond.

To Top