Robot arms

Case Study

Case Study

Efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid verbeteren met Born2Bond™ anaerobe lijmen

Bostik's Born2Bond™ Engineering lijmassortiment omvat meerdere producten die bedoeld zijn voor assemblagedoeleinden, maar ook voor onderhoud, reparatie en revisie (MRO) toepassingen. Hierdoor zijn ze ideaal voor het bouwen, installeren en het doorlopend onderhoud van robots.

Geautomatiseerde robots zijn fundamentele onderdelen van moderne productielijnen. Maar een zorgvuldige montage en regelmatig onderhoud van robots is essentieel om betrouwbaarheid te garanderen, uitvaltijd te minimaliseren en een veilige werking te garanderen.


In onderstaande case lezen we hoe VASMA Robotics van mechanische verbindingen overstapte naar de Born2Bond™ anaerobe lijmen.
 

De uitdaging

Toonaangevende robotica producent VASMA Robotics verzorgt het ontwerp, de assemblage en het onderhoud van robots, grijpers, en programmeeroplossingen aan fabrikanten uit diverse industriesectoren, zoals de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en de automobielindustrie. Met veel bewegende onderdelen en complexe componenten, worden deze robots vaak gebruikt in veeleisende omgevingen waar trillingen, warmte en vochtigheid aan te pas komen en waar uitval geen optie is.
 

Twee terugkerende uitdagingen voor VASMA Robotics waren onder andere:

 • De montage van industriële robots met zware en snel bewegende armen met pneumatische koppelingen
 • De bevestiging van roestvrijstalen en verzinkte bouten aan transportbanden die snel bewegen en onderhevig zijn aan zware trillingen.
   

Nadat diverse mechanische bevestigingsoplossingen werden uitgeprobeerd zonder een bevredigend resultaat, ging VASMA Robotics op zoek naar meer betrouwbare, handige en kosteneffectieve oplossing

 

De oplossing

Na het testen van meerdere producten uit het Born2Bond™ anaërobe lijmassortiment, vond VASMA Robotics  in het Born2Bond™ schroefdraad-en pijpafdichtings assortiment de ideale oplossing voor hun uitdagingen.
 

De volgende producten werden door de klant geselecteerd:

 • TA-22: Schroefdraadborging met lage sterkte
 • TA-43: Schroefdraadborging met gemiddelde sterkte
 • TA-70: Schroefdraadborging met hoge sterkte
 • TA-90 : Wicking Grade-schroefdraadborging, geschikt om aan te brengen na de montage
 • PA-42: Vloeibaar pijpafdichting met gemiddelde sterkte
 • PA-77: Thixotrope gel-pijpafdichting met gemiddelde sterkte


Deze één component lijmen vullen en dichten alle holtes en zorgen voor 100% contactoppervlak, waardoor een duurzame verbinding ontstaat die niet zal falen bij blootstelling aan trillingen, extreme temperaturen of chemische stoffen. Deze lijmen kunnen gebruikt worden voor nieuwe installaties en assemblages maar ook voor preventief onderhoud na montage. Deze manier van werken heeft als gevolg dat men geen uitgebreide voorraad aan mechanische bevestigingsmiddelen hoeft aan te houden en dus kostenbesparend werkt.
 

Born2Bond™ Anaerobe lijmen bevatten geen solventen en bepaalde producten zijn NSF gekwalificeerd waardoor ze veiliger zijn voor de gebruikers en beter voor het milieu.
 

De resultaten

Na het vervangen van de mechanische bevestigingsmiddelen  door Born2Bond™ schroefdraadborgings- en pijpafdichtingsproducten, is de klant in staat geweest om:

 • De betrouwbaarheid van de apparatuur te verhogen en de uitvaltijd te verminderen
 • De levensduur van hun onderdelen te verlengen
 • Kosten te verminderen
 • Hun voorraad te verminderen

 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top