8 oktober 2020

MOLYKOTE® Anti-Friction Coatings: Nieuwe selectiegids

MOLYKOTE® pionier op het gebied van Anti-Friction Coatings, brengt een nieuwe selectie gids uit met daarin de nieuwe generatie D-9000 en D-6000 series Anti-Friction Coatings.

Lees meer

5 oktober 2020

Dowsil™ EI-2888

Dow is een wereldleider op het gebied van siliconen. Reeds meer dan 65 jaar ontwikkelt Dow innovatieve producten om de efficiëntie en betrouwbaarheid van elektronica te verbeteren. Eén van deze unieke producten is Dowsil™ EI-2888.

Lees meer

2 oktober 2020

Tips voor handmatig aanbrengen Thermische Interface Materialen

Hoe u een thermisch interfacemateriaal of koelpasta aanbrengt, is belangrijk voor de effectiviteit en betrouwbaarheid van het product. Voor het beste resultaat moet het hele oppervlak worden bedekt, maar gebruik alleen een zeer dunne, uniforme laag.

Lees meer

29 september 2020

Dowsil™ EA-3838

Siliconen vormen een technologie die niet meer weg te denken is bij de huidige verbindingstechnologieën. Siliconen bestaan echter onder verschillenden vormen en kwaliteiten. In dit artikel introduceren we een nieuwe hoogwaardige 2-componenten siliconen lijm technologie en lichten de voordelen die deze biedt bij seriematige productie toe.

Lees meer

15 september 2020

Make-over MOLYKOTE® Smeerwijzer

Na ruim 10 jaar vonden we het tijd om de Smeerwijzer een make-over te geven. Niet alleen zijn er in 10 jaar nieuwe producten geïntroduceerd, maar ook onze huisstijl is vernieuwd. De opzet van de nieuwe smeerwijzer is ook iets gewijzigd en gebruiksvriendelijker.

Lees meer

17 augustus 2020

Siliconen producten van Dow voor de transportmarkt

Efficiënter omgaan met energie is voor siliconenproducent Dow één van de drijvende krachten om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor de automotive industrie zowel wat elektronica als assemblage betreft. Samen kunnen we u helpen bij het vinden van oplossingen die uw auto van de toekomst op de kaart zet.

Lees meer

2 juli 2020

Born2Bond™ 2K lijmen : unieke instantlijmen

Bostik is één van de grootste lijmproducenten. Zij behoren tot de Arkema groep waardoor ze grondstoffen tot hun beschikking hebben die het mogelijk maken baanbrekende technische lijmen te ontwikklen. Deze zijn recentelijk onder de merknaam Born2Bond™ op de markt gebracht.

Lees meer

29 juni 2020

ROwasher reinigingstafels

Mavom introduceert nieuwe generatie van mensvriendelijke en energiezuinige reinigingstafels: De ROwashers.

Lees meer

24 juni 2020

Safechem Complease

Mavom introduceert Complease: een leasing concept van de chemische producten van Safechem. Lees de voordelen in dit artikel.

Lees meer

17 juni 2020

Electrolube IPA

Contactoppervlaktes moeten voortdurend worden gereinigd. Wees er daarom snel bij en bestel bij Mavom Electrolube IPA, reinigingsdoekjes.

Lees meer

4 mei 2020

Dymax white paper

Het is elke dag een uitdaging voor fabrikanten om goederen te produceren met een hoge kwaliteit en tegelijkertijd het kostenplaatje te reduceren. Ontdek in deze white paper hoe u uw productieproces kan optimaliseren door gebruik te maken van licht uithardende lijmen.

Lees meer

16 april 2020

DOW Silicone technologieën voor xEV-toepassingen

Het aanbod aan plug-in hybrides en elektrische auto’s die hun energie uit een groot accupakket halen is de laatste jaren enorm toegenomen. Er zijn echter nog een aantal uitdagingen om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de consument.

Lees meer

15 april 2020

Wij helpen u vandaag elektronica te ontwikkelen die de wereld van morgen aanstuurt

Ongeacht of het gaat om het ontvetten van onderdelen, het schoonmaken van printplaten, het reinigen van elektrische contacten, relais of schakelaars, het verwijderen van soldeerpasta of fluxresidu’s. De 3M Novec technische vloeistoffen bieden een oplossing voor al deze toepassingen en worden regelmatig gebruikt in de elektronica industrie

Lees meer

10 april 2020

Mavom blijft bereikbaar ondanks maatregelen COVID-19

Ook tijdens de coronacrisis gaat onze dienstverlening gewoon door, zodat uw productie ook door kan blijven gaan.

Lees meer

27 maart 2020

Dampontvetten

In de maart-editie van het vakblad Oppervlaktetechnieken staat het artikel ‘Dampontvetten resulteert in veel tijdwinst en hoge reinheidsgraad’. Metalnet, een bedrijf dat diverse verspanende bewerkingen uitvoert, vertelt uitgebreid over hun dampontvettingsproces waarbij de gemodificeerde alcohol, Dowclene 1601, wordt geleverd door Mavom.

Lees meer

3 februari 2020

Cimstar 35-961 ontvangt OMNEO certificaat

Op dinsdag 21 januari jl. heeft OMNEO Systems het officiële vrijgave certificaat uitgegeven voor het gebruiken van Cimstar 35-961 in processen die moeten voldoen aan de “ASML GSA Grade 2 Vacuum Cleanliness” standaard.

Lees meer

9 december 2019

Mavom.nl is vernieuwd

Onze website was toe aan een nieuwe eigentijdse uitstraling die past bij onze nieuwe huisstijl. De site moest overzichtelijker, moderner en ook responsive worden. Onze nieuwe website is inmiddels een feit! We nodigen u graag uit om een kijkje te nemen.

Lees meer

6 december 2019

Nieuw van Roartis: Hybride thermische geleidende gap filler

De IQ-Bond 2649-T-FL is de eerste Hybride gap filler die de voordelen van zowel Epoxy als Silicone combineert.

Lees meer

5 december 2019

Nieuw: Silicone lijm met snelle uitharding bij kamertemperatuur

Deze nieuwe dual cure Silicone lijm is het antwoord op de vraag naar een breed inzetbare lijm in de hedendaagse E-mobility sector.

Lees meer

11 juni 2020

Krytox TS4 Schroefdraadpasta

Krytox™ TS4 is een pasteuze schroefdraadafdichting die kan worden toegepast op verschillende metalen en kunststof oppervlakken in kritische omstandigheden. In dit artikel geven we u de voordelen ten opzichte van PTFE-tape.

Lees meer

22 oktober 2019

Zeewaardige lijmsystemen

Lijmverbindingen maakte hun intrede in de industrie bij de innovatieve vliegtuigbouw. De automobielindustrie volgde kort daarop als early adopter. Daarna ontdekten ook andere sectoren de mogelijkheden van nieuwe lijmen, waaronder de maritieme sector.

Lees meer

17 oktober 2019

Nieuw: een corporate brochure van Mavom

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe uitstraling voor Mavom Specialty Chemicals. Daar hoort ook een corporate brochure bij, waarin u kunt lezen wat Mavom nu precies kan betekenen voor onze partners, klanten en ook werknemers.

Lees meer

18 juni 2019

Cimcool systeem reiniger future ready

Cimcool ontwikkelde recentelijk de Cimclean 50 FF, één van de weinige systeemreinigers op de markt zonder Formaldehyde Releasers (FRA’s). De reiniger voldoet hiermee aan de wettelijke eisen voor veilig werken.

Lees meer

2 januari 2019

Mavom distributeur van 3M Novec

Mavom is de officiële distributeur van 3M Novec producten in de Benelux. De veelzijdige reeks van technische vloeistoffen biedt oplossingen voor de moeilijkste toepassingen op het vlak van reinigen en koelen. Novec producten tasten de ozonlaag niet aan en dragen slechts in geringe mate bij aan het broeikaseffect.

Lees meer

Projecten

Viton O-ringen

Een betere smering vermindert slijtage van Viton® O-Ringen

Viton® O-ringen bieden een uitermate betrouwbare afdichting, maar zijn ook relatief duur. Om de Viton® O-ringen te beschermen tegen extreem hoge temperaturen van machines, raadt Mavom aan om met Krytox™ GPL 206 te smeren.

Lees verder
MS polymeren voor maritieme sector

MS Hybrid-polymeren zijn beter voor mens en milieu

Duurzaamheid en gezonde werkomstandigheden staan bovenaan iedere agenda. Alle markten hebben ermee te maken en ieder bedrijf neemt maatregelen om aan nieuwe eisen te voldoen. Nieuwe lijmsoorten bieden grote voordelen: ze helpen bij energiebesparing en bevatten geen stoffen die gevaarlijk zijn voor mens of milieu.

Lees verder
Lijmen naast lassen - Mavom

Lijmen naast lassen

De industrie is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe technieken
en verbeteringen van bestaande technieken. De meest traditionele structurele verbindingstechniek is een lasverbinding. De vooruitstrevende vliegtuigindustrie ging als voorloper decennia lang geleden aan de slag met verbinden door middel van verlijmen.

Lees verder
To Top