NIEUW: Mavom Safeclean Blue

14 juni 2024

NIEUW: Mavom Safeclean Blue

De Mavom Safeclean Blue is een verbeterde versie van de succesvolle MAVOM SafeClean reiniger. Met de Mavom Safeclean Blue bieden we bedrijven een effectieve reinigingsoplossing die zowel milieuvriendelijk als gebruiksvriendelijk is. De reiniger is speciaal ontwikkeling voor de veiligheid van mens en milieu én behoeft geen gevarensymbool volgens de CLP verordening op het etiket.

Lees meer
Dowsil TC-4530 CV Gap Filler

30 mei 2024

Dowsil TC-4530 CV Gap Filler

Momenteel ondergaat de transportindustrie een disruptieve transformatie gericht op het verminderen van de uitstoot van koolstof. Deze verschuiving komt grotendeels door elektrische voertuigen. Dowsil TC-4530 CV Gap Filler met hoge thermische geleidbaarheid is ontwikkeld om aan deze specifieke behoeften binnen de branche te voldoen.

Lees meer
Mavom en Tectyl™  officieel partners in Benelux

1 april 2024

Mavom en Tectyl™ officieel partners in Benelux

De firma CorPro GmbH is sinds kort eigenaar van het merk Tectyl™ in de EMEA-regio. Mavom en Corpro zijn per 1 april jl. een samenwerking aangegaan om de Tectyl producten in de Benelux een nieuwe impuls te geven.

Lees meer
Vetsmering voor de voedselverwerkende industrie

15 maart 2024

Vetsmering voor de voedselverwerkende industrie

In de voedselverwerkingsindustrie is het essentieel om door middel van goed onderhoud de prestaties en veiligheid van productieapparatuur te waarborgen. Voedselveilige smering die voldoet aan strenge regelgeving speelt hierbij een cruciale rol. Dit artikel geeft inzicht in toepassingen van voedselveilige smeervetten.

Lees meer
Het ingieten van leds en de gevolgen van materiaalkeuze

8 februari 2024

Het ingieten van leds en de gevolgen van materiaalkeuze

Sinds de opkomst van led-technologie zijn er vele oude verlichtingsapplicaties vervangen door leds. Dagelijks worden er nog steeds innovatieve ideeën waargemaakt. Een van de mogelijkheden om leds te beschermen tegen externe invloeden, is het ingieten ervan. Er zijn echter verschillende soorten gietharsen, welke is dan geschikt voor uw toepassing?

Lees meer
Mogelijk verbod op PFAS

23 januari 2024

Mogelijk verbod op PFAS

Als distributeur van o.a. PFAS houdende specialty chemicals is Mavom actief betrokken bij de ontwikkelingen rondom het PFAS-debat. Een verbod kan voor bepaalde producten uit ons assortiment een grote impact hebben op het gebied van productie, gebruik, verkoop en import. In dit artikel informeren we u graag over de ontwikkelingen rondom PFAS houdende producten.

Lees meer
Nieuw in het assortiment: H.B. Fuller van  Kömmerling

16 januari 2024

Nieuw in het assortiment: H.B. Fuller van Kömmerling

H.B. Fuller is een toonaangevende wereldspeler op het gebied van lijmen, sealants en specialty chemicals. Mavom is de nieuwe distributeur van de Kömmerling producten, deze producten zijn speciaal ontworpen voor het verbeteren van producten en processen. Onder deze merknaam vallen verschillende technologieën zoals: Körapur polyurethanen, Körapop polysulfides en MS polymeren.

Lees meer
Hoe zuurstofinhibitie bij UV uithardende producten beperken?

14 september 2023

Hoe zuurstofinhibitie bij UV uithardende producten beperken?

Een belangrijke factor die de effectiviteit van UV-uitharding beïnvloedt, is zuurstofinhibitie. In dit artikel zullen we de rol van zuurstofinhibitie bij UV-uitharding belichten en de manieren waarop dit probleem kan worden beheerst.

Lees meer
Kristallisatie bij epoxies

1 juni 2023

Kristallisatie bij epoxies

Epoxies kunnen kristalliseren. Als het gebeurt denkt men vaak in eerste instantie dat de hars aan het uitharden is. Zonde, want kristallisatie is eenvoudig op te lossen en heeft geen invloed op de eigenschappen of kwaliteit van de hars. Maar hoe is kristallisatie dan te herkennen? En hoe maak je het proces ongedaan?

Lees meer
Het reinigen van elektronica

2 mei 2023

Het reinigen van elektronica

Veel elektronica-producenten en EMS-bedrijven passen reeds reinigingsprocessen voor hun elektronica toe. Maar deze processtap, die zowel tijd als geld kost, wordt nog regelmatig overgeslagen. Iedereen is het er over eens dat een gereinigde PCB er esthetisch beter uitziet, maar er zijn belangrijkere functionele redenen om te reinigen.

Lees meer
To Top