Chemours

Smeermiddelen van Chemours

In ons assortiment:

Lagersmeermiddelen

Lagersmeermiddelen

De samenstelling van een lagersmeermiddel is ideaal voor bewegende onderdelen die gesmeerd moeten worden. Zo hebben ze een vaste tot half vloeibare structuur en zijn samengesteld uit oliën, een verdikker en additieven. De keuze van het juiste smeermiddel luistert nauw doordat de inzet van lagers zeer divers is.

Afdichtingen en O-ringen

Afdichtingen en O-ringen

Er zijn verschillende afdichtingssoorten en daarom luistert de keuze voor het smeermiddel ook zeer nauw. Het verschil zit hem tussen afdichtingssoorten voor statische en dynamische onderdelen.

Food grade smeermiddelen

Food grade smeermiddelen

Food Grade smeermiddelen zijn speciaal ontwikkelt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie of waar incidenteel contact met voedingsmiddelen mogelijk is. Onsassortiment omvat oliën, vetten en pasta's allen volgens H1 goedkeur. 

Over Krytox

Krytox™ is het meest ​​bekende handelsmerk van Chemours. Krytox™ geperfluoreerde oliën en vetten leveren een hoge smeerprestatie, ook onder extreme omstandigheden, en presteren bij een breed temperatuurbereik. Het bijzondere aan Krytox™ smeermiddelen is de synthetische PFPE basisolie, een soort vloeibare Teflon. De eigenschappen van deze basisolie komen sterk overeen met die van PTFE, wat tevens als verdikker wordt gebruikt en dat maakt ze bijzonder geschikt voor langdurige smering in veeleisende toepassingen. Krytox™ smeermiddelen zijn compatibel met vrijwel alle metalen, kunststoffen en elastomeren. Een veelvoorkomende toepassing is het smeren van Viton O-ringen in zowel statische als dynamische toepassingen.

To Top