Bostik

Bostik Born2Bond™

Cyanoacrylaat lijmen

De Born2Bond cyanoacrylaat lijmen zijn 1- en 2 component snel uithardende lijmen. Dankzij een uniek proces, heeft Bostik het potentieel van snellijmen ontsloten en voor ingenieurs een reeks duurzame en gebruiksvriendelijke lijmen ontwikkeld die hoge prestaties leveren. De lijmen bieden een oplossing voor de hedendaagse vraag naar steeds kleinere, complexe producten en een hoge kwaliteit afwerking. In ons assortiment bieden we 1K ultra producten, 2K producten en Light Lock dual cure producten.

 

Meer lezen:

In ons assortiment:

Bostik Born2Bond 1K Ultra producten

1K Ultra producten

Dankzij het unieke productieproces zijn de Ultra producten van Bostik gebruiksvriendelijk. Ze zijn beschikbaar in verschillende viscositeiten, zijn low blooming, hebben geen geur en hebben geen gevarenlabels nodig. Bovendien hebben ze na seconden een zeer goede hechting aan tal van substraten zoals leder, hout, rubber,  kunststoffen en metalen.

Bostik Born2Bond 2K producten

2K producten

Dit is een nieuwe generatie van hoogwaardige 2 component lijmen. Deze producten combineren een snelle uithardtijd met een hoge verbindingssterkte met daarbij een brede variatie aan eigenschappen: een hoge flexibiliteit, slagvastheid en bewerkbaar. Deze 2K-reeks omvat: Born2Bond™ Flex, Born2Bond™ Repair en de Born2Bond™ Structural.

Bostik Born2Bond LIGHT LOCK dual cure producten

LIGHT LOCK dual cure producten

Dit zijn de eerste geurloze, licht uithardende cyanoacrylaten op de markt. Deze lijmen bevatten een foto-iniator die reageert op UV/zichtbaar licht. De lijmen functioneren ook als een contactlijm. Hierdoor kan op vraag uitgehard worden, op voorwaarde dat de substraten niet transparant zijn. De producten zijn eveneens low blooming en bevatten geen gevarenlabels.

Meer over

Bostik

Bostik is één van de grootste lijmproducenten en internationale marktleider in lijmtechnologieën. Bostik lijmen zijn in ontelbare toepassingen terug te vinden bij de fabricatie en assemblage van producten binnen diverse sectoren zoals de automotive, luchtvaartindustrie, railway en ook in de bouw.

Bostik heeft via hun moedermaatschappij Arkema, een bekende fabrikant van speciale chemicaliën, toegang tot een wereldwijde volledige toeleveringsketen, inclusief innovatieve grondstoffen, duurzame inkoop en energie-efficiënte productiemogelijkheden. Dit stelt Bostik in staat om hun productenpakket voortdurend uit te breiden. Naast cyanoacrylaat lijmen van Born2Bond levert Mavom ook de anaerobe lijmen van Born2Bond.

To Top