In ons assortiment:

UV apparatuur

UV apparatuur

Het is noodzakelijk dat lijmen en lampen op elkaar zijn afgestemd. Een correcte intensiteit en golflengteverdeling zorgen voor een optimale uitharding en eigenschappen van de producten. Door het gebruik van de juiste UV apparatuur kunnen producten in seconden uitgehard worden waardoor productiekosten en doorlooptijden drastisch gereduceerd worden. Er is keuze uit spotlampen, floodlampen en conveyorsystemen. Er kan gebruik gemaakt worden van gasontladingslampen of LED lampen. Met behulp van een radiometer kan de intensiteit van de lamp gecontroleerd worden en uw proces geoptimaliseerd.

UV uithardende producten

UV uithardende producten

UV-lijmen en UV/VIS lijmen zijn één component lijmen die een sterke verbinding vormen onder invloed van UV en/of zichtbaar licht. Met de juiste lamp gebeurt dat vrijwel onmiddellijk, met name in enkele seconden. UV-lijmen zijn bijzonder geschikt voor het verlijmen van glas, kunststoffen, metaal en keramische materialen. Ze hebben een belangrijke voorwaarde: één van de materialen moet licht doorlatend zijn. Het verlijmen van kunststoffen die UV blockers bevatten is  echter geen probleem. Voor schaduwzones zijn “dual cure” producten beschikbaar.

Over Dymax

Dymax is een marktleider op het gebied van lichtuithardende producten, die productontwikkelaars tools bieden om de efficiëntie drastisch te verbeteren en kosten te verlagen. Doordat de producten van Dymax vaak worden ingezet voor medische-, luchtvaart- en elektronicatoepassingen, hebben zij ook de nodige keuringen zoals USP klasse VI of MIL specs.

To Top