Case studies

A. Bogaert Fijnmetaal bv

Lijmen

Nieuwe secondelijm voorkomt 'blooming' op de Shutters van Unilux

Toen Unilux met een traditionele secondelijm de demosets voor haar Fractions aluminium shutters wilde verlijmen ontstond er een witte aanslag. Mavom werd gevraagd mee te denken en concludeerde al snel dat er sprake was van "Blooming". Unilux en Mavom gingen samen met succes op zoek naar een oplossing zodat de geplande introductie toch door kon gaan.

Bekijk dit project
Case study ASML

Distributie Specialty Chemicals

Mavom wereldwijd distributiepartner van ASML

ASML in Veldhoven maakt machines die microchips produceren. In een fotolithografie machine van ASML zitten ongeveer 15.000 lijmverbindingen en onderdelen, die door meer dan 200 toeleveranciers wereldwijd worden geproduceerd. Een fout in een lijmverbinding kan cruciale gevolgen hebben bij de productie van zo’n microchip. Om fouten uit te sluiten ontwikkelde ASML een eigen standaard in lijmtechnologie; ASML Glue 2.0. Voor dit project vond ASML in Mavom een geschikte distributiepartner dankzij onze kennis van lijmen, chemie en opslag.

Bekijk dit project
A. Bogaert Fijnmetaal bv

Metaalbewerkingsvloeistoffen

Innovatieve snijvloeistof resulteert in hogere reinheid

In sectoren waaraan precisieonderdelen geleverd worden, is de reinheid van de producten steeds belangrijker geworden. Een verkeerd gekozen snijvloeistof kan bijvoorbeeld resulteren in vlekken of residuvorming op precisieonderdelen. Toen dit rond 2015 de realiteit bleek te zijn voor A. Bogaert Fijnmetaal bv ging het bedrijf op zoek naar een alternatief voor de metaalbewerkingsvloeistoffen.

Bekijk dit project
Case study Nijdra Safechem

Reiniging

Mavom ondersteunt Nijdra in het reinigingsproces

Nijdra is een verspaningsbedrijf dat al decennia bewerkte metalen onderdelen reinigt als extra service naar klanten toe. Omdat reinigen echter niet een kernactiviteit is, zocht Nijdra ondersteuning en deze werd bij Mavom gevonden. Mavom begeleidde bij de overstap van een open dampontvettingsmachine naar een gesloten en emissievrij reinigingsproces met Safetainers perchloorethyleen van Safechem.

Bekijk dit project
Conmeq hydraulische olie RSC Bio Solutions

Smeermiddelen

Biologisch afbreekbare oliën in mini-laders met een missie

Conmeq streeft naar het bouwen van veilige en maatschappelijk verantwoorde elektrische mini-laders met materialen die zoveel mogelijk voldoen aan het Cradle to Cradle principe. In dit kader was het de wens van Conmeq om een volledig biologisch afbreekbare hydraulische olie te gaan gebruiken uit hernieuwbare grondstoffen zonder concessies te doen aan de prestaties en de levensduur van de olie. Mavom bleek met de range smeermiddelen van RSC Bio Solutions de oplossing in huis te hebben.

Bekijk dit project
Case study Infrabel Cimcool

Metaalbewerkingsvloeistoffen

Hoe Cimcool bijdraagt aan een optimaal Belgisch spoornet

Dat bij gevoelige Infrastructuur zoals rails en wissels de kwaliteit van het werk enorm belangrijk is, weten ze als geen ander op de mechanische werkplaats van Infrabel in Bascoup (Henegouwen). Zij grepen de investering in 2016 in een nieuw, modern en deels geautomatiseerde machinepark aan om de beste en meest optimale metaalbewerkingsvloeistoffen voor de machines te selecteren.

Bekijk dit project
Rots Maatwerk ingieten

Elektronica bescherming

Juist ingieten zorgt voor top kwaliteit bij Rots Maatwerk

LED-modules worden beschermd door middel van een ingiethars. Wat niet altijd wordt gerealiseerd is dat als het ingieten niet op de juiste manier gebeurt, dit vervelende gevolgen kan hebben op de lange termijn. Rots Maatwerk realiseerde zich dat toen ze besloten het ingieten niet meer uit te besteden en in huis te doen. Er volgde toen contact met de Product Specialist Elektronica van Mavom om het ingietproces te optimaliseren.

Bekijk dit project
Global Solar Vision Road stud

Elektronica bescherming

Bescherming van LED roadstuds bevordert verkeersveiligheid

Voor de ontwikkeling van een nieuw type actieve wegmarkering, ontwikkelde Global Solar Vision elektronica. De delicate elektronische componenten moeten optimaal beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Voor deze stap nam men contact op met Mavom voor advies op maat.

Bekijk dit project
Machinefabriek Harderwijk smeeradvies klanten MFH

Smeermiddelen

Juist smeeradvies voorkomt problemen bij klanten MFH

Machinefabriek Harderwijk produceert nagenoeg alle trapeziumdraad gereedschappen in eigen huis. De directeur besloot om extra service te verlenen door zijn klanten van optimaal smeeradvies te voorzien. Voor zulk professioneel advies nam hij contact op met Mavom.

Bekijk dit project
Case study DenimX verlijmen

Lijmen en afdichten

Hergebruikte jeans zit ook na verlijmen lekker

DenimX gebruikt afgedankte jeansstof om 100% bio-based kunststof te creëren. Eén van de eindproducten die DenimX voor ogen had met het hoogwaardige materiaal was een stoel. Omdat een stoel gedurende de levensduur te maken krijgt met hoge mechanische belastingen, was een sterke en slagvaste lijmverbinding om de poten aan de zitting te bevestigen een must.

Bekijk dit project
Explorentis

Lijmen en afdichten

Lijmspecialist helpt met het creëren van een snellere designcyclus

Eén van de grootste organisatoren van outdoor evenementen in België legde een opdracht bij Explorentis neer om lampen te verlijmen. Omdat de verlijming aan een aantal criteria moest voldoen, schakelde Explorentis de hulp van Mavom in.

Bekijk dit project
Case study Geerts Metaalwaren b.v.

Industriële reiniging

DOWCLENE ™ 1601 draagt bij aan een efficiënt reinigingsproject

Geerts Metaalwaren b.v. had besloten van hun perchloorethyleen reinigingsmiddel af te stappen en op zoek te gaan naar een alternatief reinigingsmiddel. De zoektocht naar een nieuw reinigingsproces was geen simpele. Zo moest de reinigingsmachine bijvoorbeeld flexibel genoeg zijn om een grote verscheidenheid aan gevormde producten aan te kunnen. Toen Geerts Metaalwaren b.v. op zoek ging naar de juiste oplossing, wendde het bedrijf zich tot zijn lange-termijnpartner Mavom

Bekijk dit project

Projecten

Viton O-ringen

Een betere smering vermindert slijtage van Viton® O-Ringen

Viton® O-ringen bieden een uitermate betrouwbare afdichting, maar zijn ook relatief duur. Om de Viton® O-ringen te beschermen tegen extreem hoge temperaturen van machines, raadt Mavom aan om met Krytox™ GPL 206 te smeren.

Lees verder
MS polymeren voor maritieme sector

MS Hybrid-polymeren zijn beter voor mens en milieu

Duurzaamheid en gezonde werkomstandigheden staan bovenaan iedere agenda. Alle markten hebben ermee te maken en ieder bedrijf neemt maatregelen om aan nieuwe eisen te voldoen. Nieuwe lijmsoorten bieden grote voordelen: ze helpen bij energiebesparing en bevatten geen stoffen die gevaarlijk zijn voor mens of milieu.

Lees verder
Lijmen naast lassen - Mavom

Lijmen naast lassen

De industrie is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe technieken
en verbeteringen van bestaande technieken. De meest traditionele structurele verbindingstechniek is een lasverbinding. De vooruitstrevende vliegtuigindustrie ging als voorloper decennia lang geleden aan de slag met verbinden door middel van verlijmen.

Lees verder

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 436 361.

Neem contact met ons op
To Top