Handmatig aanbrengen van Thermische Interface Materialen

Tips voor het handmatig aanbrengen van Thermische Interface Materialen

Electrolube Video

Tips voor het handmatig aanbrengen van Thermische Interface Materialen

Hoe u een thermisch interfacemateriaal of koelpasta aanbrengt, is belangrijk voor de effectiviteit en betrouwbaarheid van het product. Voor het beste resultaat moet het hele oppervlak worden bedekt, maar gebruik alleen een zeer dunne, uniforme laag. Te veel materiaal kan de thermische weerstand verhogen en daardoor de effectiviteit van de thermische overdracht verminderen.

 

Handmatige applicatie
Voor handmatige applicatie raden we meestal aan om gebruiken te maken van een zeefdruk toestel, dit stelt u in staat een dunne uniforme laag aan te brengen met behoud van een kosteneffectief proces voor kleinschalige productie. Voor grotere series kan dit proces  uiteraard ook worden geautomatiseerd.


Zeef maaswijdte

Voor het handmatig aanbrengen van een thermische pasta met behulp van een zeef, raden we aan om te beginnen met een zeef van ongeveer 70 draden per cm (ca. 200 mesh). Het aantal draden van het scherm bepaalt de dikte van de aangebrachte pasta en moet mogelijk worden aangepast aan uw specifieke toepassing.


De verwerking

Leg het gereinigde koellichaam of substraat met de voorkant naar boven op een plat werkoppervlak. Plaats het scherm gelijkmatig over het oppervlak en breng met een spatel een dikke lijn koelpasta aan bij het uiteinde van het scherm. Gebruik een rakel die breder is dan het substraat en sleep de pasta langzaam en voorzichtig over het oppervlak, waarbij u ervoor zorgt dat alle gebieden volledig bedekt zijn. Oefen tijdens het gebruik hoge druk uit op de rakel en beweeg deze slechts één keer over het oppervlak.

 

Til het scherm voorzichtig op en oefen langzaam druk uit, zodat u kunt zien dat het scherm loskomt van het oppervlak. Til de zeef niet snel of ongelijkmatig op, aangezien dit de verdeling van de pasta die op de ondergrond achterblijft, kan beïnvloeden. Mochten er toch fouten optreden, reinig dan het product van het scherm en de ondergrond door het overtollige product af te vegen met een droge doek en daarna te reinigen met Electrolube IPA.

 

Eenmaal verwijderd, zou er een uniforme laag thermische pasta op het substraat achter moeten blijven. Assembleer direct de onderdelen om te voorkomen dat er vuil op de aangebrachte pasta terechtkomt.


Bekijk onderstaande instructievideo:

 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top