Cimstar 35-961 ontvangt OMNEO certificaat

Cimstar 35-961 ontvangt OMNEO certificaat

Cimstar 35-961 ontvangt OMNEO certificaat

Op dinsdag 21 januari jl. heeft OMNEO Systems het officiële vrijgave certificaat uitgegeven voor het gebruiken van Cimstar 35-961 in processen die moeten voldoen aan de “ASML GSA Grade 2 Vacuum Cleanliness” standaard.

Cimstar 35-961 is een hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistof geproduceerd door Cimcool industrial Products te Vlaardingen.  Mavom is al jarenlang distributeur van de Cimcool producten en heeft een flinke bijdrage geleverd aan het proces om dit certificaat te verkrijgen.  In dit artikel leggen we graag uit wat OMNEO Systems precies doet voor ASML en waarom dit certificaat nu zo belangrijk is. Wellicht ook voor u.

ASML stelt eisen aan het reinigingsproces 
ASML te Veldhoven is een wereldleider op het gebied van lithografie machines. Deze machines spelen een cruciale rol in de productie van microchips. ASML ontwikkelt continu nieuwe machines waarmee steeds kleinere microchips gefabriceerd kunnen worden. Deze machines werken met een dusdanig hoog vacuüm en hoge nauwkeurigheid, dat de eisen aan de oppervlaktereinheid op een niveau liggen dat het hele proces moet kloppen om deze te halen. Daartoe heeft ASML een nieuwe Generic Standard of ASML (GSA) richtlijn ontwikkeld, GSA Grade 2. Niet alleen moet er volgens deze richtlijn veel nauwkeuriger gereinigd worden bij en door ASML zelf, maar ook door alle toeleveranciers aan ASML. De nieuwe GSA Grade 2 eis heeft dus impact op de gehele logistieke keten.

OMNEO test producten conform 'Cleanliness' eisen van ASML
Om te waarborgen dat toeleveranciers ook echt volgens de hoogst mogelijke oppervlakte reinheid werken worden er zeer hoge eisen gesteld aan de metaalbewerkingsvloeistoffen en reinigingsmiddelen die toegepast worden. Hoe weet u nu of de producten die u gebruikt geschikt zijn? Hier komt OMNEO Systems om de hoek kijken. OMNEO Systems biedt een betrouwbaar contaminatie controlesysteem voor de gehele supply chain in met name de high-tech industrie. Zij valideert en controleert de productieprocessen aan de hand van gestelde normen. OMNEO Systems kan dus producten testen via door ASML geautoriseerde normeringen en zodoende een officieel testrapport afgeven waarin vermeld staat of het product geschikt is om bij te dragen aan een productieproces conform GSA Grade 2.

De producten van Cimcool en Safechem voldoen
Gebruikt u Cimcool Cimstar 35-961 dan weet u nu dat u met dit product kunt voldoen aan de strenge ASML standaard. OMNEO Systems gebruikt bij het valideren van de producten onder andere Dowclene 1601 gemodificeerde Alcohol van Safechem als reinigingsmiddel in hun dampontvettingssysteem. Het feit dat OMNEO Systems dit product toepast bij hun eigen testen zegt veel over de kwaliteiten van Dowclene 1601. Aangezien Mavom al jarenlang de distributeur is van Cimcool en Safechem producten kunnen wij klanten zowel voor metaalbewerkingsvloeistoffen als reinigingsproducten bijstaan met advies om een GSA Grade 2 gespecificeerd productieproces te realiseren. Uw Total Fluid Management is gegarandeerd bij Mavom in goede handen.

 

Omneo certificaat Cimstar

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top