3M Novec technische vloeistoffen

Wij helpen u vandaag elektronica te ontwikkelen die de wereld van morgen aanstuurt

Wij helpen u vandaag elektronica te ontwikkelen die de wereld van morgen aanstuurt

Ongeacht of het gaat om het ontvetten van onderdelen, het schoonmaken van printplaten, het reinigen van elektrische contacten, relais of schakelaars, het verwijderen van soldeerpasta of fluxresidu’s. De 3M Novec technische vloeistoffen bieden een oplossing voor al deze toepassingen en worden regelmatig gebruikt in de elektronica industrie.

 

Ontdek de unieke eigenschappen van 3M Novec technische vloeistoffen

3M Novec technische vloeistoffen bieden innovatieve en betrouwbare oplossingen zonder dat gebruikers toegevingen hoeven te doen op gebied van prestaties, veiligheid en duurzaamheid. Deze technische vloeistoffen zijn veelzijdige, niet-brandbare vloeistoffen met uitstekende diëlektrische eigenschappen en verschillende kookpunten. Ze zijn geschikt voor verschillende substraten en bieden een goede thermische stabiliteit. Daarnaast hebben ze een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) en tasten de ozonlaag niet aan. Door hun extreem lage oppervlaktespanning dringen Novec vloeistoffen gemakkelijk door in nauwe ruimtes en kunnen ze moeilijk te bereiken plekken grondig reinigen. Ze drogen snel en laten geen resten achter. In tegenstelling tot water gebaseerde reinigers wordt corrosie door achtergebleven water vermeden.

 

Procesmatig is een dampfase reiniging het meest efficiënt. Dit gesloten systeem zorgt dat de kwaliteit van het reinigingsproduct goed blijft en het verlies aan solvent beperkt is. Er kan tijd en energie bespaard worden ten opzichte van water gebaseerde reiniging. De cyclustijden zijn korter omdat er minder dompeltanks nodig zijn en de droogtijden sneller. Ook een behandeling van het afvalwater is niet nodig. Gebruikelijke apparatuur voor watergedragen reiniging vereist 2-3 x meer ruimte dan dampontvetters. Tenslotte is de veiligheid van de werknemers een andere belangrijke drijfveer voor bedrijven om duurzame producten zoals Novec vloeistoffen te gebruiken.

 

Laat u adviseren door Mavom

Er is niet één oplossing die geschikt is voor alle toepassingen. 3M Novec Technische vloeistoffen zijn in  verschillende sterktes beschikbaar zodat u voor elke toepassing het juiste middel heeft. De nieuwste telg van de Novec familie is Novec 73DE, een krachtige, veilige en kostenefficiënte vervanger voor n-propylbromide, trichloorethyleen, methyleenchloride, perchloorethyleen en fluorkoolwaterstoffen. Wenst u verdere informatie over welke chemische toepassing uw productieproces maximaal optimaliseert? Laat u adviseren door Mavom. U kan ons contacteren via +31 (0) 172 27 6000 en info@mavom.nl

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top