Hoogwaardige industriële smeermiddelen

Een breed assortiment aan lijmtechnologieën

Bekijk assortiment

Lichtuithardende materialen voor de assemblage van medische producten

 Dymax MD® en 2000 MW medische lijmen en coatings zijn lichtuithardende materialen voor de assemblage van medische producten. Ze harden binnen enkele seconden uit na blootstelling aan LED of UV/zichtbaar licht.

Aan de materialen zijn geen oplosmiddelen toegevoegd en ze voldoen aan de ISO 10993-biocompatibiliteitsnormen. Bovendien voldoen sommige aan de hoogste normen en zijn ze ontwikkeld zonder bekende huidsensibiliserende materialen, waaronder IBOA en andere zorgwekkende materialen.

De lichtuithardende producten vormen heldere, zeer sterke verbindingen met metaal, medische kunststoffen en glas, maar ook met UV-geremde en getinte kunststoffen. Bovendien zijn verschillende lijmen en materialen van medische kwaliteit geformuleerd met Encompass®-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van gekleurde en fluorescerende materialen om de juiste plaatsing van het materiaal, in-line inspectie en uitharding te garanderen.

Samenvattend, de lijmen:

 • harden volledig uit in enkele seconden

 • harden uit door middel van LED of UV/zichtbaar licht

 • zijn solvent-vrij

 • bevatten geen IBOA en TPO

 • zijn ook beschikbaar met Ultra-Red® fluorescerend additief voor eenvoudige kwaliteitscontrole

 • hechten zeer goed aan kunststoffen van medische kwaliteit, getinte kunststoffen, metalen en glas

 • beschikken over Encompass®-technologie, een combinatie van kleurovergang bij uitharding en fluorescerende materialen

 • zijn compatibel met gamma, EtO, en E-Beam sterilisatiemethoden

 • voldoen aan ISO 10993 biocompatibiliteits testen

 • voldoen aan ISO 10993-5 cytotoxiciteits testen

 • voldoen aan ISO 10993-10 voor sensibilisatie en irritatie
   

 

Toepassingen

Kathetermontage

Katheters

Verbind kathetersubstraten snel met UV/zichtbaar licht. De Dymax-lijmen voor katheterverbindingen bieden betrouwbare, kostenbesparende montageoplossingen, zelfs op moeilijk te verlijmen substraten.

MMA Lijmen

Apparatuur voor de luchtwegen

Verbind medische apparatuur voor de luchtwegen en ademhalingsondersteunende apparaten zoals anesthesiemaskers, beademingsballonnen en beademingscomponenten. 

Plastic onderdelen voor eenmalig gebruik

Plastic onderdelen voor eenmalig gebruik

Verbind snel substraten die worden gebruikt bij de productie van medische apparatuur met lichtuithardende lijmen. De materialen zijn ideaal voor het verbinden van medische kunststoffen, metalen en glas die worden gebruikt in assemblages voor eenmalig gebruik.

Lijmen voor naalden en spuiten

Naalden en spuiten

Dymax-lijmen zorgen voor snelle verbindingen van naalden en spuiten, zelfs bij grote volumes. Deze lijmen harden uit onder UV- of zichtbaar licht en zijn verkrijgbaar in fluorescerende kleuren zoals blauw en ultrarood, en met geavanceerde Encompass-technologie die kleurverandering bij uitharding combineert met fluorescerende eigenschappen.

In-vitro diagnostiek

In vitro diagnostiek

De lijmen van Dymax zijn geschikt om moeilijk te verbinden substraten zoals COC en COP te verbinden. Deze substraten worden gebruikt bij in-vitro diagnostische testassemblages. 

Orthopedische implantaten

Maskeer implantaten, chirurgische instrumenten en medische apparaten om kritieke gebieden te beschermen met Dymax SpeedMask lichtuithardende orthopedische maskeermiddelen. Verbindt en beschermt RFID-chips op chirurgische apparatuur op snelle wijze.

Cyanoacrylaten

Medische wearables

De 2000-MW-serie is de eerste UV-uithardende productlijn die is samengesteld zonder zorgwekkende en veel voorkomende huid irriterende grondstoffen zoals IBOA (isobornylacrylaat) en TPO (een fotoinitiator) specifiek voor de markt van medische wearables

To Top