Case study Nijdra

Mavom ondersteunt Nijdra in het reinigingsproces

De uitdaging

Voor Nijdra is verspanen de core business. Sinds jaar en dag is Nijdra FMI actief in de medische sector en maken ze onder andere onderdelen voor laboratoria en machines voor bloedanalyses. Om deze veeleisende sector bij te kunnen benen zocht Nijdra naar een manier om extra waarde toe te voegen. Nijdra besloot hierop om de afgewerkte onderdelen te reinigen als extra service naar klanten toe. Omdat reinigen niet de core business betrof, zocht Nijdra naar ondersteuning hierbij. Deze vonden ze bij Mavom.

 

De oplossing

Nijdra stapte 15 jaar geleden over van een open dampontvettingsmachine naar een gesloten en emissievrije reinigingsmachine werkend met een door Mavom geleverde perchloorethyleen (DOWperMC van Safechem in SafeTainers). Het principe is hetzelfde, maar nu volgens de laatste technologie, zonder de gevaren voor health, safety en enviroment. Onlangs is deze machine weer vervangen door een nieuwe dampontvettingsmachine. Het reinigingsmiddel is de Dowclene 1601 van Safechem en is een gemodificeerde alcohol. 

 

De resultaten

Nijdra ziet veel voordelen ten opzichte van de vorige gesloten dampontvettings installatie  en noemt het nieuwe reinigingssysteem ‘duurzamer, milieuvriendelijker en veiliger’. Inmiddels kunnen ze naar eigen zeggen niet meer zonder te reinigen: “Als we reinigen niet als extra service bieden, zouden we een heel stuk van de markt verliezen.”

 

Case study Geerts reinigen

“Mavom ondersteunt ons niet alleen in het kiezen van de juiste producten, maar ook in het opleiden van onze vakmensen. Die ondersteuning is voor Nijdra erg belangrijk ”

Quote by: Rob Wijtenburg - Productieleider bij Nijdra b.v.

Productinformatie

De gemodificeerde alcohol DOWCLENE™ 1601 wordt gebruikt als ontvetter en reinigingsvloeistof in gesloten dampontvetters en is daarmee een zeer geschikt alternatief voor gechloreerde koolwaterstoffen en reinigers op waterbasis. DOWCLENE™ 1601 is tevens geschikt voor moeilijke toepassingen zoals het reinigen van gepolijste onderdelen, gesinterd metaal, kleine precisie onderdelen of voor het reinigen voorafgaand aan poedercoating of galvanische processen. Het reinigingsmiddel is niet giftig, biologisch afbreekbaar en levert uitstekende reinigingsprestaties door de aanwezigheid van polaire en niet polaire groepen. In combinatie met Maxistab S stabilisatoren wordt een betrouwbaar en stabiel reinigingsproces gecreëerd met een lange standtijd.

 

Deze Case Study werd geschreven door Professional Media Group (PMG) in opdracht van Mavom. 

  

  

  

Productspecialist Jeroen Heijkoop van Mavom en productieleider Rob Wijtenburg van Nijdra aan het woord over het reinigingsproces van Nijdra.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top