Strukton De Hoornse Brug

Dowsil 732 Hoogwaardige Silicone sealant voor Cleanroom deuren

 

De uitdaging

Aan inrichtingen voor cleanrooms worden zeer hoge eisen gesteld. Dit geldt tevens voor deuren die toegang geven tot deze geconditioneerde ruimtes.
 

Logisch dat alle onderdelen die gebruikt worden bij de fabricage van cleanroom deuren aan zeer strenge eisen moeten voldoen. De ruitenlijm vormt hierop geen uitzondering en daarom was Kupan bij de zoektocht naar een geschikte lijm voor de ruiten in haar cleanroom-deuren bij Mavom te raadde gegaan voor advies. De ruitenlijm moest onder andere een FDA-goedkeuring hebben.


De oplossing

Standaard wordt er in de bouw veel gebruikt gemaakt van ruitenlijmen op basis van Silicone technologie. De industrie vormt hierop geen uitzondering. Er zijn meerdere redenen waarom Silicone worden gebruikt bij het verlijmen van glas.
 

Een van de belangrijkste is wel de meer dan uitstekende hechting op glas zonder gebruik te hoeven maken van primers of andere voorbehandelingsmethoden. Simpelweg ontvetten volstaat bijna altijd om optimale hechting te verkrijgen tussen glas en Silicone kit. Mavom adviseerde DOWSIL™ 732 Multi-Purpose Sealant.

 

De resultaten

De implementatie van Dowsil 732 als de lijm voor de ruiten in cleanroom deuren heeft Kupan aanzienlijke voordelen opgeleverd. De keuze voor Dowsil 732 resulteerde in een verbeterde duurzaamheid en betrouwbaarheid van de deurconstructies, essentieel voor de strenge eisen van cleanroom omgevingen. Door de uitstekende hechtingseigenschappen en de weerstand tegen chemische invloeden, konden de deuren van Kupan voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden.

Case study Rots Maatwerk

“Mavom heeft een breed assortiment lijmen en denkt deskundig mee over de meest geschikte oplossing voor de toepassing.”

Quote by: Jan van Aalst - Verkoop buitendienst bij Kupan B.V.

Productinformatie

DOWSIL™ 732 Multi-Purpose Sealant, een product van Dow, is een hoogwaardig 1-component silicone sealant, die bekend staat om zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. De Dowsil 732 is ontworpen om te voldoen aan een breed scala aan industriële toepassingen, waaronder het verlijmen en afdichten van componenten in cleanroom deuren.
 

Eigenschappen: 

  • Dowsil 732 is bestand tegen weersinvloeden, ozon, ultraviolette straling en chemicaliën.
  • 1-component siliconen sealant, leverbaar in wit, transparant en zwart
  • Hardt uit bij kamer temperatuur i.o.v. luchtvochtigheid
  • Temperatuurbereik van -60°C tot 180°C
  • Hechting zonder primer op glas, metalen, en de meeste thermoplastische kunststoffen
  • Het voldoet aan de MIL-A-46106 en de FDA 177.2600 norm

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top