Global Solar Vision Road stud

De bescherming van LED roadstuds bevordert verkeersveiligheid

De uitdaging

Voor de ontwikkeling van een nieuw type actieve wegmarkering, ontwikkelde Global Solar Vision elektronica met daarin de gepatenteerd DC-DC converter Sunboost®. Voor de behuizing van de ‘Solar Vision’ roadstuds werd gekozen voor PolyCarbonaat, een zeer duurzame kunststof die bijzonder geschikt is voor het doorlaten van licht in 2 richtingen. Overdag kan het zonlicht de batterij opladen en wanneer het donker wordt is het LED licht goed zichtbaar voor de omgeving. De delicate elektronische componenten zoals batterij, zonnecel, LED’s, etc. moeten optimaal beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Dan hebben we het niet alleen over vochtigheid, maar ook over schokbelastingen die inherent zijn aan het gebruik als wegmarkering. Anne Osinga, eigenaar van Global Solar Vision, nam contact met Mavom op voor advies op maat.

 

De oplossing

Bij deze zeer veeleisende toepassing moet er rekening worden gehouden met een aantal factoren waaronder grote schommeling in temperatuur, het uitzetten en krimpen van de componenten en niet te vergeten de lichtdoorlaatbaarheid van het gietrubber. Na een uitgebreide inventarisatie van de wensen en eisen van de klant, werd al snel duidelijk dat de oplossing gezocht moest worden in de richting van Silicone Gel technologie. Bij Mavom werden er door de product specialist een aantal Dow Silicone Gel producten geselecteerd die vervolgens bij Mavom in het laboratorium werden getest op hun geschiktheid. Een praktijktest moest uiteindelijk de doorslag geven welk product het beste voldeed. Dit bleek de Sylgard 517 van DOW Consumer Solutions te zijn.

 

De resultaten

Inmiddels zijn er 5 generaties ontwikkeld van de Global Solar Vision Roadstuds en is de Sylgard 517 al in duizenden Roadstuds toegepast. De Roadstuds zijn overal in de wereld te vinden, van Europa tot de VS en Canada. De producten worden verwerkt op wegen, rotondes, fietspaden in de meest uiteenlopende omstandigheden.

Global Solar Vision quote

“Global Solar Vision kan al vele jaren rekenen op een deskundig advies van Mavom bij het verder verbeteren van onze producten.”

Quote by: Anne Osinga - founder and CEO/CTO of Global Solar Vision

Productinformatie

Sylgard 517 is een veelzijdige ongevulde Silicone Gel, die langdurige bescherming biedt tegen omgevingsinvloeden zoals vocht en andere atmosferische invloeden. Het product is zeer geschikt voor het ingieten van o.a. printplaten. De uitharding vindt plaats bij kamertemperatuur, maar kan ook versneld in de oven gebeuren. Door de lage viscositeit, vloeit het zeer goed rond delicate elektronische componenten.

Global Solar Vision Roadstuds

  

Global Solar Vision Roadstuds

  

Global Solar Vision Roadstuds

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top