Case study Geerts

DOWCLENE ™ 1601 draagt bij aan een efficiënt reinigingsproject

De uitdaging

Toen de reinigingsmachine van Geerts Metaalwaren b.v. het einde van zijn levensduur bereikt had, werd het tijd om na te denken over de aanschaf van een nieuwe machine én reinigingsmiddel. Omdat de door het bedrijf geproduceerde onderdelen vaak worden gebruikt in zeer gespecialiseerde apparatuur, is het ontvetten van het metaal een belangrijke stap in het productieproces. Geerts Metaalwaren b.v. had op verzoek van een klant besloten van hun perchloorethyleen reinigingsmiddel af te stappen en op zoek te gaan naar een alternatief reinigingsmiddel. De zoektocht naar een nieuw reinigingsproces was geen simpele. Zo moest de reinigingsmachine bijvoorbeeld flexibel genoeg zijn om een grote verscheidenheid aan gevormde producten aan te kunnen. Toen Geerts Metaalwaren b.v. op zoek ging naar de juiste oplossing, wendde het bedrijf zich tot zijn lange-termijnpartner Mavom.

 

De oplossing

Gedurende een evaluatieperiode van acht maanden begeleidde Mavom Geerts Metaalwaren b.v. intensief bij het selectieproces naar een nieuwe reinigingssysteem. Uiteindelijk viel de keuze op een geavanceerde reinigingsmachine waarmee diverse reinigingstechnieken uit te voeren zijn: sproeien, dompelen en dampontvetten. Als reinigingsmiddel werd het hoogwaardige gemodificeerde alcohol en milieuvriendelijke DOWCLENE™ 1601 van SAFECHEM geselecteerd. Het reinigingsproces wordt verder geoptimaliseerd door het gebruik van de innovatieve Maxistab S Serie stabilisatoren. Het gebruik van deze stabilisatoren verlengt de standtijd van de DOWCLENE™ 1601 en beschermt de machine.

 

De resultaten

De nieuwe reinigingsmachine heeft een 40% hogere capaciteit dan haar voorganger en de reinigingscyclus duurt slechts 20 minuten in plaats van de eerdere 30 minuten. Netto resultaat voor Geerts: meer producten in minder tijd gereinigd met veel minder verbruik aan reinigingsmiddel. Dus uiteindelijk ook een winst voor mens en milieu.

Case study Geerts reinigen

“Het nieuwe reinigingssysteem is makkelijk te
bedienen. DOWCLENE™ 1601 is een effectief reinigingsmiddel
gebleken met goede resultaten.”

Quote by: Arthur Wijker- Managing Director of Geerts Metaalwerken b.v.

Productinformatie

De gemodificeerde alcohol DOWCLENE™ 1601 wordt gebruikt als ontvetter en reinigingsvloeistof in gesloten dampontvetters en is daarmee een zeer geschikt alternatief voor gechloreerde koolwaterstoffen en reinigers op waterbasis. DOWCLENE™ 1601 is tevens geschikt voor moeilijke toepassingen zoals het reinigen van gepolijste onderdelen, gesinterd metaal, kleine precisie onderdelen of voor het reinigen voorafgaand aan poedercoating of galvanische processen. Het reinigingsmiddel is niet giftig, biologisch afbreekbaar en levert uitstekende reinigingsprestaties door de aanwezigheid van polaire en niet polaire groepen. In combinatie met Maxistab S stabilisatoren wordt een betrouwbaar en stabiel reinigingsproces gecreëerd met een lange standtijd.

Case study Geerts

  

Case study Geerts

  

Case study Geerts

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top