Conformal coating

DOWSIL CC-2588

Silicone technologie

DOWSIL CC-2588: een nieuwe generatie conformal coating voor de elektronica van de toekomst

Conformal coatings zijn dunne polymeerfilms die op elektronische circuits worden aangebracht om een beschermende barrière vormen tegen omgevingsvloeden. Hiermee leveren ze een belangrijke bijdrage aan de levensduur en betrouwbaarheid van tal van toepassingen. 
 

De elektronicamarkt ontwikkelt zich razendsnel en er zijn een aantal algemene trends te ontdekken. We krijgen meer en meer te maken met geïntegreerde en modulaire systemen die alsmaar kleiner worden, terwijl de elektrische capaciteit, de snelheid en de efficiëntie toenemen. Ook milieuvriendelijkheid en energieverbruik nemen een cruciale rol bij de keuze van materialen die we maken.
 

Dow, een marktleider in silicone technologie, ontwikkelde Dowsil CC-2588, een conformal coating die inspeelt op deze trends.
 

DOWSIL CC-2588 kenmerken

  • Ultra lage VOC's en vrijwel geurloos voor een veiligere en aangenamere verwerking in gesloten ruimtes.
  • Snelle uithardingstijd (een Tack free Time van 5 minuten) voor verhoogde productiviteit. Uitharding gebeurt onder kamertemperatuur waardoor er geen ovens of ander apparatuur nodig is.
  • Hoge NVC (Non-Volatile Content) van ten minste 80%. Dit zorgt voor een dikkere coating (50-200µ) hetgeen resulteert in een betere bescherming en minder materiaalverbruik
  • Een lage viscositeit waardoor er minder luchtbellen gevormd worden. De coating kan gesprayd (verneveld/gespoten) worden.  
  • Uitstekende krasbestendigheid voor een betere mechanische bescherming om beschadigingen te voorkomen. 
  • Breder operationeel temperatuurbereik (-45°C tot 200°Cvoor meer toepassingsmogelijkheden.
  • Lage modulus waardoor de integriteit van gecoate componenten onder mechanische stress niet verloren gaat. 
  • Voldoet aan IPC-CC-830 en UL746E specificatie.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top