Uitgelicht

MOLYKOTE® BR-2 Plus

Waarschijnlijk het meest universele product van MOLYKOTE®
 

MOLYKOTE® BR-2 PLUS is ontwikkeld op basis van een hoogwaardig lithiumzeepvet. Het bevat een uitgebalanceerde dosering Molybdeendisulfide en andere effectieve componenten, die MOLYKOTE® BR-2 PLUS geschikt maken tot een universeel smeervet voor nagenoeg alle doeleinden.

In de praktijk is het daarom mogelijk om met dit vet verschillende conventionele soorten te vervangen, waarmee de smering wordt vereenvoudigd en bovendien langere smeerperioden te realiseren zijn.


Onder belasting wordt vanuit het vet een hechte smeerfilm op de loopvlakken gevormd, die ook bij het wegvallen van de vetsmering noodloopeigenschappen bezit. Bij extreme drukken vermindert MOLYKOTE® BR-2 PLUS de wrijving, verhindert metaal-metaal contact en voorkomt overmatige slijtage. Het verbetert afdoende eventuele inloopvoorwaarden en bewerkstelligt een rustiger draaien van machines.
 

Toepassingsgebied

MOLYKOTE® BR-2 PLUS verzekert een uitstekende smering overal waar een vetsmering doelmatig en gebruikelijk is; bijv. voor vrijwel alle kogel- en rollagers, glijlagers, geleidingen, koppelingen, spline assen, draadspindels, kleine tandwielaandrijvingen, met en gering toerental, alsmede voor andere zware onderdelen waar stootbelastingen optreden en smeerpunten die aan weersinvloeden onderhevig zijn. Tevens is MOLYKOTE® BR-2 PLUS geschikt voor de smering van allerlei motorvoertuigen als "multi-purpose" vet voor uitzonderlijk lange smeerperioden.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top