CRC Industrial Eco Degreaser

CRC reinigers voor de voedingsmiddelenindustrie

Gevarieerd aanbod CRC reinigers voor de voedingsmiddelenindustrie

Wanneer we willen reinigen binnen de voedingsmiddelenindustrie, zijn er enkele basisregels die gelden. Zo moet ervoor gezorgd worden dat er geen (in)direct voedselcontact kan optreden, er moet drinkwater gebruikt worden voor het naspoelen en er mogen geen residu’s achterblijven.

 

Er zijn talloze producten en technologieën beschikbaar in de markt. Net als bij smeermiddelen die gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie is er een classificatiesysteem van toepassing voor reinigers. Deze classificatie wordt toegekend op basis van samenstelling, toepassing en/of plaats waar het gebruikt mag worden.

 

  • A1 Algemeen schoonmaakmiddel voor alle oppervlakken in alle zones.
  • A7 Metaalreinigers en polijstmiddelen voor oppervlakken die niet in aanraking komen met voedingsmiddelen in alle zones. Er moet voldoende verlucht worden voordat voedings- en/of verpakkingsmateriaal teruggeplaatst wordt.
  • A8 Ontvetter voor apparatuur (koken/roken) gebruikt bij het bereiden van voedsel in alle zones. Er moet voldoende verlucht worden voordat voedings- en/of verpakkingsmateriaal teruggeplaatst wordt.
  • C1 Schoonmaakmiddelen voor gebruik in non-processing zones. Apparatuur en/of machines moeten met drinkwater afgespoeld worden alvorens opnieuw te gebruiken in voedingsverwerkende zones.
  • K1 Solventreiniger en -ontvetter voor gebruik in non-processing zones. Afspoelen met drinkwater is noodzakelijk voor apparatuur/onderdelen opnieuw ingezet worden in voedingsverwerkende zones.
  • K2 Solvent voor reinigen van elektronische apparatuur/onderdelen. Voedselverwerkings- en verpakkingsmateriaal moet worden afgedekt of verwijderd. Ruimte moet voldoende verlucht worden voordat voedselverwerkings- en verpakkingsmateriaal wordt teruggeplaatst.
  • K3 Verwijdering van kleefstoffen en lijmen bij voedings- en verpakkingsmateriaal. Toestellen en instrumenten moeten worden afgedekt of verwijderd. Ruimte moet voldoende verlucht worden voordat voedselverwerkings- en verpakkingsmateriaal wordt teruggeplaatst.


CRC Industries, producent van chemische producten voor de industrie, beschikt over een breed gamma aan geschikte, gebruiksvriendelijke reinigers voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.



CRC Contact Cleaner

Contactenreiniger voor gebruik op gedrukte schakelingen en elektronica, zonder residu achter te laten. Droogt snel. Niet gebruiken op toestellen onder spanning. Speciaal ontwikkeld voor gebruik als reiniger bij elektrische en elektronische installaties in alle afdelingen van de voedselverwerking. K2


CRC Industrial ECO Degreaser

Sneldrogend en sterk ontvettingsmiddel, compatibel met de meeste kunststoffen. Verwijdert en lost vetten, oliën, verontreinigingen en lijmresten op. Laat geen residu achter. Biologisch afbreekbaar.
A8/K1


CRC Label Off Super

Etikettenverwijderaar. Verwijdert zelfklevende papieretiketten van de meeste oppervlakken in 2-3 minuten.
K3

 

CRC ECO Complex Blue

Niet-brandbare, traag-drogende, geconcentreerd en biologisch afbreekbare ontvetter op waterbasis voor de voedingsindustrie. Uitstekend product voor gebruik in dompeltanks en reinigingsinstallaties. Product kan naar wens verdund worden. Veilig op kunststoffen. Na gebruik afspoelen met water.
A1

 

CRC ECO Foam Cleaner

Niet-ontvlambare, traag-drogende en biologisch afbreekbare reiniger op waterbasis, geschikt voor het verwijderen van hardnekkig vuil bij verticale toepassingen in de zones waar voedselverwerking plaatsvindt. De stabiele, niet-afdruipende, schuimende formule verzekert een langdurig contact met de vervuiling.
A1


CRC Inox Kleen

Schuimreiniger op waterbasis, voor het ontvetten en reinigen van glanzende metaaloppervlakken. Ideaal voor het verwijderen van vingerafdrukken, vochtvlekken, stof- en vuilresten op roestvrij staal. Laat een niet vettige beschermlaag achter zodat het oogt als nieuw. Metalen oppervlakken krijgen een langdurige bescherming tegen vlekken en aantastingen. CRC Inox Kleen is ook geschikt voor aluminium, chroom en de meeste kunststofoppervlakken.
A7, C1

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 27 6000.

To Top