Case study Nijdra

Innovatieve snijvloeistof resulteert in hogere reinheid

De uitdaging

A. Bogaert Fijnmetaal bv maakt naast grovere werkstukken ook precisieonderdelen waar gaten met toleranties tot 5 µm mogelijk zijn. De precisieonderdelen zijn onder meer voor de semi-conductorindustrie of voor de medische industrie. Directeur Arnaud Bogaert ziet de sectoren waaraan de precisieonderdelen geleverd worden als sectoren waarbij de reinheid van halffabricaten prioritair is en doet er alles aan om bij iedere processtap reinheid te borgen. Een onoordeel­kundige selectie van snijvloeistof kan zo resulteren in vlekvorming op minutieus geproduceerde componenten. Dat bleek rond 2015 de realiteit te zijn voor A. Bogaert Fijnmetaal bv toen ze werden geconfronteerd met vlekvorming op de geproduceerde werkstukken. “RGA-metingen (restgasanalyse) toonden aan dat onverbrande koolwaterstoffen (CxHy) uit de snijolie die we toen gebruikten, neersloegen op het materiaaloppervlak, waardoor de werkstukken nauwelijks nog schoon te krijgen waren, en ook de machines zelf ontzettend smerig werden vanbinnen”, vertelt Bogaert. “Gezien die emulsieresten op de componenten verder in de keten mogelijk kunnen resulteren in een moeilijkere hechting van bijvoorbeeld de nikkellaag bij het vernikkelen, of zelfs crosscontaminatie van gevoelige hightechonderdelen van halfgeleiders, besloten we op zoek te gaan naar een alternatief voor de metaalbewerkingsvloeistoffen die we toen hanteerden.”

 

De oplossing

A. Bogaert Fijnmetaal bv kwam in contact met Mavom via een goede klant. “Als je van een andere firma te horen krijgt dat ze goede ervaringen hebben met een bepaald product, dan ga je daar sneller op in. Prijs is uiteraard wel belangrijk, maar als alle producten worden afgekeurd door olie, dan wordt de olie in verhouding plots wel heel erg duur. Uiteindelijk besloten we gedurende een half jaar te gaan testdraaien op een bepaalde machine met Cimcool, de oplossing die Mavom ons voorstelde.” Voor A. Bogaert Fijnmetaal bv bleek de oplossing te liggen in het product Cimstar 35 961, een hybrideproduct dat zowel synthetische als minerale olie (zij het in een minimaal percentage) combineert met een state-of-the-artadditievenpakket. Na een geslaagde testfase schakelde A. Bogaert Fijnmetaal bv integraal over op de vloeistoffen van Mavom.
 

De resultaten

Het nastreven van reinheid staat hoog in het vaandel bij het bedrijf. “Schoon werk is een niet te onderschatten parameter om onderdelen te kunnen produceren voor deze tak van sport”, deelt Bogaert. “Het wordt steeds belangrijker om de producten écht schoon aan te leveren, en dat is heus niet enkel zo voor bedrijven als ASML (waar men de reinheidseisen vastlegt in een GSA cleanliness grade). Reinheid is áltijd aan de orde, het wordt steeds meer de regel en de lat komt bovendien ook steeds hoger te liggen.” Het overstappen op Cimstar 35 961, dat overigens kort na het interview met Bogaert een Omneo Certificaat ontving voor gebruik in processen die moeten voldoen aan “ASML GSA Grade 2 Vacuum Cleanliness”, is een stap waarover Bogaert nog steeds erg tevreden is: “We kunnen de producten heel erg schoon uit de machines halen, en mogelijke kopzorgen over de reinheid, zijn voltooid verleden tijd.”  Overige maatregelen die Bogaert toepast in het kader van reinheid variëren van een doos met handschoenen op elke werkbank en het ontwikkelen van een automatisch vulsysteem waarmee overstromingsgevaar van het koelreservoir van machines verleden tijd is. 

 

 

A. Bogaert Fijnmetaal bv

In het Noord-Brabantse Heeze is A. Bogaert Fijnmetaal bv gevestigd, een gerenommeerde fabrikant van fijnmechanische componenten voor de voedingsbranche en machine­bouw, maar ook de medische en halfgeleiderindustrie. Het bedrijf, dat bijna 30 jaar geleden werd opgericht, zit sinds 2006 in een pand dat geconditioneerd wordt op 21 °C aan de hand van een warmtepomp. In de werkplaats vallen onder meer twee 5-assers (respectievelijk de C32 U en C40 U van Hermle) te zien, die elk voorzien zijn van een eigen robotlaadsysteem. De geautomatiseerde systemen laten de fabrikant toe om naast de enkelstuks en prototypes ook kleine en middelgrote series te produceren, veelal uit rvs en aluminium.

 

Case study Geerts reinigen

Wie tijdens het volledige bewerkingsproces onvoldoende aandacht heeft voor reinheid, ziet zich aan het einde ongetwijfeld geconfronteerd met problemen

Quote by: Arnaud Bogaert  - Directeur bij A. Bogaert Fijnmetaal bv

Productinformatie

xx

 

Deze Case Study werd geschreven door Professional Media Group (PMG) in opdracht van Mavom. 

Meer weten?

Case study Bogaert

  

Case study Bogaert

  

Case study Bogaert

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 436 361.

Neem contact met ons op
To Top