Born2Bond™ 2K lijmen - unieke instantlijmen

Born2Bond™ 2K lijmen

Unieke instantlijmen

Born2Bond™ 2K lijmen

Bostik is één van de grootste lijmproducenten. Zij behoren tot de Arkema groep waardoor ze grondstoffen tot hun beschikking hebben die het mogelijk maken producten te ontwikkelen die zich onderscheiden op de markt.

 

Toepassingen ontwikkelen zich steeds en worden vaak complexer. Dit brengt uitdagingen met zich mee. Als reactie hierop heeft Bostik een portfolio van baanbrekende technische lijmen ontwikkeld welke zij recentelijk onder de merknaam Born2Bond™ op de markt gebracht hebben. Gezien onze jarenlange ervaring en technische expertise met lijmtechnologieën, vinden zij Mavom de aangewezen partner om deze Born2Bond™ lijmen op de kaart te zetten.

 

Het is bekend dat heel wat CyanoAcrylaat lijmen ook wel seconden lijmen die op de markt beschikbaar zijn hun beperkingen hebben. Denken we hierbij aan de penetrante geur, de witte neerslag die verschijnt na het uitharden en hun brosheid. Door een uniek, gepatenteerd proces is Bostik erin geslaagd om producten te ontwikkelen met hoogwaardige en gebruiksvriendelijke eigenschappen waar de markt om vraagt:

 

 

Ze maken het mogelijk om productieprocessen te vereenvoudigen en te versnellen met prioriteit voor gebruikersveiligheid en duurzaamheid. De Born2Bond™ 2K producten springen hierbij in het oog. Zij combineren een snelle uitharding met een hoge verbindingssterkte.

 

Deze Born2Bond™ reeks omvat 3 producten:

Deze lijmen worden in diverse sectoren ingezet zoals automotive, medisch, electronica maar kan ook voor MRO doeleinden worden gebruikt.

 

  • Born2Bond™ Flex is een elastische, reukarme snellijm en wordt binnen 10 minuten een polymeer met meer dan 200% rek. Het kan zelfs worden gebruikt voor het opvullen van spleten en bereikt een onmiddellijke hechting op de meeste substraten.

 

  • Born2Bond™ Repair is een ideale reparatielijm dankzij een uithardingstijd van minder dan 10 minuten. Deze lijm kan na uitharding gemakkelijk bewerkt worden zoals schuren, zandstralen en is overschilderbaar.

 

  • Born2Bond™ Structural is een zeer sterke hybride lijm die een snelle fixatie bij kamertemperatuur biedt met een gap fill tot 5mm.Dit product heeft een uitstekende hechting aan een verscheidenheid van substraten zoals aluminium, kunststoffen en elastomeren maar ook poreuze materialen zoals hout, spaanplaat en leer.

 

De belangrijkste eigenschappen vindt u in de volgende tabel:

 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 436 361.

Neem contact met ons op
To Top