Case study Geerts

DOWCLENE ™ 1601

De uitdaging

Metalnet voert diverse verspanende bewerkingen uit, gevolgd door ontvetten. Zo doet het bedrijf ook aan langdraaien, een productiemethode voor onder andere lange producten met nauwkeurige toleranties. Bij dit proces komt veel warmte vrij en om goed te kunnen koelen wordt er pure snijolie gebruikt. Die olie draagt ook bij aan een stabieler proces (24/7 productie) en heeft een positieve invloed op de levensduur van de machine. Maar de olie moet er nadien wel weer af. Lange tijd deed Metalnet dat in open dompelbaden, wat veel handwerk vergde en veel tijd kostte, onder meer voor het droogblazen van de producten. Dit moest ook ook nog een vlekvrij resultaat moest opleveren. Metalnet zocht daarom naar een snellere en betrouwbaarder methode, met minder handwerk.
 

De oplossing

Metalnet schafte enkele jaren een tweedehandsmachine aan om het concept van dampontvetten te testen. Het grote voordeel van dampontvetten is dat het reinigingsmiddel dat het werk moet doen altijd schoon is, in tegenstelling tot het reinigingsmiddel in een bad dat maar schoon is als het bad net is afgevuld. Daarna wordt het reinigingsmiddel met ieder product in het bad meer verontreinigd en minder effectief.
 

Het proces werkt vrij eenvoudig. Door het reinigingsmiddel tot een kookpunt te brengen, ontstaat er damp die neerslaat op de te reinigen producten en de olie als het ware ‘vangt’. Door de druppelvorming lost de olie op en  wordt deze afgevoerd. Vervolgens wordt via een kookproces de olie gescheiden (destilleren) van de gemodificeerde alcohol, waarna de olie wordt opgevangen en het reinigingsmiddel opnieuw verdampt en aan het werk gaat.
 

Dampontvetten in een machine vergt wel een effectief reinigingsmiddel om de snijolie op te lossen, af te nemen en af te voeren. Daarvoor is de keuze gevallen op gemodificeerde alcohol, Dowclene 1601 van Safechem. De gemodificeerde alcohol wordt geleverd door Mavom. Jeroen Heijkoop, bij Mavom productspecialist industriële reiniging voor de metaal, legt uit waarom de keuze op dat middel is gevallen. “Om een olieachtige vervuiling te verwijderen, heb je in de regel wel chemie nodig. Perchloorethyleen is een heel bekend middel daartoe, dat meestal ook wel goed werkt, maar ook allerlei nadelen heeft op het gebied van arbeidsveiligheid en milieu. Een polair oplosmiddel als water werkt bij olie en vetten niet goed. Gemodificeerde alcohol is een heel goed alternatief voor per, omdat het redelijk in het midden zit van polaire en apolaire verbindingen. Het kan niet alleen een waterige vervuiling in zich opnemen, maar als oplosmiddel ook heel goed de olieverontreiniging oplossen. Het werkt zeker ook bij de verwijdering van snijolie, die zo vet is als bijvoorbeeld olijfolie.”
 

De resultaten

Inmiddels is de tweedehandsmachine vervangen voor een nieuwe machine. Lex Blok van Alpha techniek, leverancier van de machine, geeft aan dat een voordeel van dampontvetten is dat de reinigingscyclus slechts 15 tot 20 minuten is: "Dan zijn de verspaande producten schoon en droog. Vergeleken met een waterige reinigingsstraat heb je hier veel minder tijd nodig voor het drogen. Water droogt nu eenmaal slecht. In de machine start het proces met een voorspoeling en dan kun je achtereenvolgens kiezen voor ultrasoon reinigen en dampontvetten. De machine heeft diverse keuzeprogramma’s."
 

Paul Coppens, operations manager bij Metalnet, voegt toe: “De machine bespaart ons veel tijd en handwerk. Voorheen stonden we wel eens aluminium delen met veel blinde gaten met perslucht droog te blazen, maar dat is geen doen. Een bijeffect van het machinaal dampontvetten is dat een aantal klanten zegt dat de door ons geleverde producten zó vetvrij zijn dat ze direct kunnen lassen. Maar we werken ook voor klanten die aan ASML leveren. Dan praat je dus over de standaard van ASML voor oppervlakreinheid die is vastgelegd in de GSA’s: Generic Standard of ASML. Daarin staat precies beschreven hoe rein iets moet zijn en hoe die reinheid moet worden gemeten. Sporen van bepaalde elementen die op het oppervlak achterblijven, kunnen heel slecht uitpakken op de optische elementen in zo’n machine. Voor leveranciers aan ASML hebben wij onder andere te maken met Grade 2 vacuümreinheid. Tussenreinigingen zijn hier van groot belang en de machine die we al hadden staan bleek hier ook uitermate geschikt voor. Uiteindelijk zijn we onze fabriek hierop in gaan richten en daarmee is ook het aandeel Grade 2 vacuümwerk flink toegenomen. Dat was voor ons het signaal om de tweedehandsmachine te vervangen door een nieuwe.”

Case study Geerts reinigen

“We zien dat de reinheid van producten steeds belangrijker wordt voor onze klant en de eindklant. Ook de lasbedrijven willen het zo aangeleverd krijgen.”

Quote by: Paul Coppens - Operations Manager at Metalnet b.v.

Productinformatie

De gemodificeerde alcohol DOWCLENE™ 1601 wordt gebruikt als ontvetter en reinigingsvloeistof in gesloten dampontvetters en is daarmee een zeer geschikt alternatief voor gechloreerde koolwaterstoffen en reinigers op waterbasis. DOWCLENE™ 1601 is tevens geschikt voor moeilijke toepassingen zoals het reinigen van gepolijste onderdelen, gesinterd metaal, kleine precisie onderdelen of voor het reinigen voorafgaand aan poedercoating of galvanische processen. Het reinigingsmiddel is niet giftig, biologisch afbreekbaar en levert uitstekende reinigingsprestaties door de aanwezigheid van polaire en niet polaire groepen. In combinatie met Maxistab S stabilisatoren wordt een betrouwbaar en stabiel reinigingsproces gecreëerd met een lange standtijd.
 

Voor het tot standkomen van dit artikel interviewde Jaap van Peperstraten, Hoofdredacteur Vakblad Oppervlaktetechnieken, onder andere de Operations Manager van Metalnet. Een uitgebreidere versie van het artikel verscheen in de editie van maart 2020.

Case study Geerts

  

Case study Geerts

  

Case study Geerts

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 172 436 361.

Neem contact met ons op
To Top